פתרונות סלולריים – מה זה ולמי זה מתאים?
כאשר הטלפונים הסלולריים פרצו אל חיינו, הם שינו אותם ללא היכר, ומאז כל טכנולוגיית הסלולר הולכת ומתפתחת בקצב מסחרר. כיום, פתרונות סלולריים הפכו נפוצים, וניתן לראות אותם כמעט בכל תחום בתעשיות השונות. המושג פתרונות סלולריים מתייחס לכל שימוש בטכנולוגיה של תקשורת אלחוטית. המונח "סלולרי" נובע מן המילה האנגלית "CELL" שפירושה תא, כאשר טכנולוגיה אלחוטית מתאפשרת בעזרת תחנות בסיס, שהן למעשה תאים ביניהם עוברת התקשורת, וכך ניתן לשמור על תקשורת רציפה.
פתרונות סלולריים נפוצים והשימוש בהם
ישנה קשת רחבה של פתרונות סלולריים אשר פותחו עבור צרכים שונים בתעשיות רבות. כך למשל נוכל לראות מכשירים שעושים שימוש בתקשורת אלחוטית לצורך העברה של מידע ונתונים בדרכים שונות. הנה כמה דוגמאות לפתרונות סלולריים נפוצים ולמי הם מתאימים:
- בקרים סלולריים: מדובר למעשה ביכולת לבצע בקרה מרחוק, ללא הצורך בנוכחות או בנוכחות מועטה של בני אדם בתהליך. בקרים סלולריים משמשים לבקרה על מדדים שונים, החל מטמפרטורה ולחות, דרך בקרה על תפקוד תקין של מכשירים שונים ועד לבקרה על שערים חשמליים אשר מופעלים דרך חיבור טלפוני. לדוגמא, בקרה על טמפרטורה ולחות חשובה מאוד באחסון ושינוע מזון או תרופות וכדומה. מערכות בקרה אלו עוקבות אחר המדדים הרצויים, ובמידה וחל שינוי הן מתריעות על כך באופן מידי, מה שיכול למנוע נשק כבד ולחסוך כסף רב.
- מוניטורים: המוניטורים נמצאים בשימוש במקומות כמו רבים כמו למשל בתי חולים, קופות חולים ואפילו במשרדי ממשלה שונים ובבנקים. למעשה מדובר במסך עליו מוצגים נתונים הנאספים ממכשירים שונים בסביבה. בבתי החולים המוניטור עוזר לשמור על מצב יציב של החולה, בכך שהוא אוסף מידע באופן שוטף מן המכשירים העוקבים אחר פרמטרים שונים של החולה. פרמטרים כמו לחץ דם, דופק, נשימה וכן הלאה, וכאשר חל שינוי באלו, המוניטור מתריע על כך. גם המסכים המשמשים למעקב אחר תורים במשרדים שונים הינם מוניטורים.
לסיכום, ישנן טכנולוגיות רבות נוספות אשר מהוות פתרונות סלולריים לצרכים שונים הן לשימוש פרטי והן בתעשיה, כאשר אלו הולכים ומתפתחים מיום ליום, על מנת לתת מענה יעיל ומהיר ביותר.